Lalovac: Očekujem da će kreditni rejting Hrvatske ostati isti

Foto: FAH

MINISTAR financija u tehničkoj Vladi Boris Lalovac ocijenio je korisnim odlazak mandatara na susret bankara i investitora u Kitzbuehelu te procijenio da nova Vlada od njih može dobiti "grace" period od tri do šest mjeseci. "Apsolutno podržavam odlazak mandatara i razgovor s investitorima i drago mi je što imamo premijera koji će biti aktivno uključen u upravljanje javnim financijama i javnim dugom," rekao je gostujući u Dnevniku Nove tv.

Lalovac napominje kako će mandatar čuti njihovu ocjenu situacije u Hrvatskoj te što će biti sa svjetskim financijskim tržištima u 2016.

Ne upit koliki bi grace period nova Vlada mogla dobiti od investitora, Lalovac kaže kako će to teško biti bez proračuna. "Čut će kakva su očekivanja investitora, zna se da su njihova očekivanja uvijek što manji deficit i javni dug. Može dobiti od tri do šest mjeseci," rekao je Lalovac. Očekuje da će kreditna agencija Standard and Poor's  hrvatski kreditni rejting ostaviti nepromijenjenim (BB s negativnim izgledima).

"Očekujem da će ostati isti, pomaci su napravljeni, gospodarstvo raste, deficit je manji nego prije", kazao je Lalovac koji se nada i da će nova Vlada uspjeti popraviti rejting.

Pročitajte više