Lansirana interaktivna TV kreditna kartica

BARCLAYCARD i BskyB lansirali su prvu MasterCard interaktivnu TV loyalty kreditnu karticu SkyCard u Velikoj Britaniji. MasterCard SkyCard je prva interaktivna kartica koja je dizajnirana tako da se može umetnuti u reciever koji ima otvor za prihvat kartica.

SkyCard se može koristiti kao i sve druge kartice u trgovinama i na bankomatima diljem svijeta, no njena je specifičnost i značaj to što je namijenjena plaćanju putem interaktivne televizije. Skycard je također jedinstvena po tome što odudara od uobičajnog dizajna MasterCard kartica time što su logotip i hologram položeni okomito, a ne vodoravno kao na drugim karticama.

SkyCard je lansirana u okviru loyalty programa koji se naziva SkyPoints i koji omogućuje osvajanje nagradnih bodova zamjenjivih za nagrade kao što su mjesečna TV pretplata, 3% iznosa potrošnje na karticu i dr.

Otvor za ulaz kartica na svim Sky recieverima je kompatibilan s industrijskim standardima za prihvat smart kartica (ISO 7816). Sukladnost interaktivnog kartičnog otvora sa industrijskim standardima omogućuje odašiljačima da razviju sustave za prekogranični prihvat ovakvih kartica.

 

Pročitajte više