Latin napušta HRT i odlazi na Novu TV?

IAKO je cijela priča obavijena velom tajne, glasine koje kolaju Prisavljem govore da se Denis Latin i ekipa emisije "Latinica" sele u konkurentsku kuću. Prelazak nije nemoguć ako se uzme u obzir činjenica da je Latin prošlog tjedna javno podržao smijenjenog kolegu Tihomira Ladišića, bivšeg urednika HRT-ove emisije "Otvoreno".

Spekulacije je potaknula informacija po kojoj je Latin jučer boravio u Ljubljani, gdje je bio na navodnom tajnom sastanku na kojem je bilo riječi o njegovom i prelasku ekipe emisije Latinica na Novu TV. Navodno je Latin, ukoliko Nova TV ponudi dobre uvjete, spreman odmah prijeći u tu komercijalnu TV kuću.

Osim što Nova TV navodno planira dovesti Latina, priča se i o mogućem prelasku smijenjenog Tihomira Ladišića.

Prema nepotvrđenim informacijama, Latinicu bi, osim u Hrvatskoj, gledatelji mogli gledati na svim komercijalnim televizijama koje se nalaze u vlasništvu tvrtke CME, inače vlasnici Nove TV. CME grupu čine još rumunjske PRO TV, Acasa i PRO Cinema, slovenske POP TV i A Kanal, slovačka Markiza TV, ukrajinski Studio 1+1 i češka TV Nova.

HRT nema službene izjave povodom ovih glasina. Glasnogovornik HRT Janoš Roemer rekao je Indexu da nije upoznat s pričom o tajnim pregovorima zbog čega i ne može komentirati informaciju o mogućem odlasku.

Roemer nam je rekao da se ugovori djelatnika HRT-a tretiraju kao poslovna tajna, te radi toga nije mogao reći detalje oko Latinovog ugovora, osim što je potvrdio da Latin ima važeći ugovor s TV kućom.  Poznato je de je Latin vezan četverogodišnjim ugovorom koji je još na snazi i prema kojem ne može s Prisavlja tek tako otići.

Glasnogovornica Nove TV Dijana Tušek također je rekla da kuća nije vodila nikakve tajne pregovore s bilo kojim novinarom, te nije željela komentirati priče o Latinu i Ladišiću.

Spomenimo da se emisija "Latinica", koja svojim temama često dodiruje vruće društvene teme, puno puta našla na udaru vodstva HRT-a, kao i raznih prozvanih institucija i osoba, osobito političara te je zbog toga često bila cenzurirana.

Uzmu li se u obzir te činjenice, kao i ona da je Denis Latin svojevremeno otišao s HRT-a upravo zbog zadiranja tadašnje političke garniture u uređivačku politiku Latinice, ne iznenađuju informacije prema kojima glavni urednik traži novu matičnu kuću.

Govora o odlasku Latina s HRT-a bilo je još tijekom ovog ljeta, nakon završetka prošlogodišnjeg ciklusa Latinice koja je, kao po običaju, dirnula u osinjak mnogih političkih i raznih drugih lobija nezadovoljnih otkrivanjem njihove uloge u Hrvatskoj.

Tu je i nedavni "slučaj Otvoreno" koji je završio smijenjivanjem jednog od glavnih urednika i voditelja emisije Tihomira Ladišića. HRT je Ladišiću zamjerio propuste u emisijama o haškom osuđeniku Ivici Rajiću i odbjeglom i osuđenom hrvatskom biznismenu Hrvoju Petraču.

Latin i ekipa "Latinice" su nakon toga javno podržali Ladišića ističući među ostalim da su "mislili kako je u Hrvatskoj prošlo vrijeme političkih čistki".

Foto: Arhiva

Pročitajte više