Latin se na Facebooku zakačio s kolegama: Vas prve treba počistiti s HTV-a!

"VAS PRVE treba počistiti s HTV-a", poručio je Denis Latin kolegama s Prisavlja Lamiji Alečković i Iliji Jandriću koje je preko Facebooka optužio da "drže stranu" Hloverki Novak Srzić zato što bez nje nikad ne bi vidjeli ekran. Latin je to napisao na svom profilu uoči interne ankete koju je proveo Blago Markota, a kojom su novinari morali ocjenjivati rad glavne urednice informativnog programa.

Zahvaljujući toj anketi, koja je pokazala da na Prisavlju vlada opće nepovjerenje prema Hloverki, Markota je na jučerašnjem Programskom vijeću zatražio njenu smjenu, a istovremeno se na Facebooku odvijao "rat" HTV-ovih novinara koji podržavaju Hloverku i onih koji je žele ukloniti s javne televizije.

"Hlo za Latina anđeo jer barem ima smisla za humor"

Jandrić je tako Latina propisno izvrijeđao kazavši mu kako nikad nije radio emisiju u živo i kako nije propao zbog Hloverke nego zbog vlastite taštine. Također mu je rekao da ga zanima samo vlastita fotelja pa je zbog kompromisa koje je sklapao da bi je zaštitio odavno prestao biti novinarski autoritet. Uzavrelu situaciju pokušala je spriječiti Maja Sever, ali bez uspjeha.

Latina je posebno zasmetalo što mu je Jandrić predbacio javno kukanje zbog velikog kredita kojeg ne može otplaćivati otkad mu je smanjena plaća. "Ti si sigurno uštedio dok si lezilebario u Ljubljani na prvoj liniji bojišnice s tri priloga godišnje", odgovorio je Latin, a rasprava je završena Jandrićevom tvrdnjom kako je "Hlo za Latina anđeo jer barem ima smisla za humor".

Jandrić: Ne spadam u Hloverkin klan

Nakon objave teksta na Indexu našoj se redakciji javio jedan od aktera rasprave, Ilija Jandrić, kojem je zasmetala konstrukcija da se na Facebooku odvijao "rat klanova" koji podržavaju Hloverku i koji su protiv nje. Jandrić kaže kako se s Latinom nije sukobio oko Hloverke Novak Srzić već je samo odgovarao na uvrede izrečene na račun njegovog rada.

"Ispada da ja spadam u nečiji klan, u ovom slučaju glavne urednice, što apsolutno nije točno. Problem kod nekih ljudi je očito što ne spadam ni u čiji klan na Prisavlju. O svojim stajalištima o informativnom programu govorio sam bez ustručavanja i na kolegijima koje je vodila glavna
urednica i na Zboru novinara HND-a HTV-a, no zbog šire javnosti koja čita vaš portal molim da objavite ispravak navedene vijest", poručuje Jandrić.

Pročitajte više