Latin službeno odustao od kandidature, Novak Srzić službeno ukinula Latinicu do siječnja

"ZAPRAVO nemam komentara. To je odluka glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić iza koje stoji", bila je prva reakcija Denisa Latina kada smo ga upitali za komentar odluke da se emisija “Latinica” nastaviti emitirati tek nakon što završe predsjednički izbori.

Naime, definitivna odluka donesena je jučer, a nju je javno izrekla Novak-Srzić danas na Vijeću HRT-a. Na kraju ostali smo i bez konkretnih razloga ukidanja jer su dosadašnje najave o ukidanju emisije koja ide već 16 godina išle u pravcu da je Latin kandidat za predsjednika RH-a. No, činjenica je da Latin nikad javno nije obznanio svoju kandidaturu, kao i to da je urednici Novak-Srzić već godinama postala prava opsesija ukinuti tu emisiju pa je za očekivati kako će ova priča o televiziji koja bi trebala biti javna itekako nastaviti.

U kratkom razgovoru za Index, Latin je tek dodao kako se nada da će ove jeseni do predsjedničkih izbora nešto i raditi na HTV-u u skladu s dogovorom s čelnim ljudima televizije. Zanimljivo je napomenuti kako su već tjedan dana na Facebooku promijenjena imena podrške Denisu Latinu. Naime, grupa koje je do tjedan dana izražavala podršku predjedničkom kandidatu Denisu Latinu sada daje podšku da se Latinica vrati na HTV.  

Pročitajte više