Lav ubio dječaka (6) u zoološkom vrtu u Pojasu Gaze

Ilustracija: Profimedia

POLICIJA je objavila kako je lav usmrtio palestinskog dječaka (6) u privatnom zoološkom vrtu u Pojasu Gaze. Naveli su kako se 6-godišnji Hamada Iqtiet popeo na ogradu u zoološkom vrtu u gradu Khan Younisu i došao do otvora u kavezu prije nego što ga je lav ozlijedio, prenosi The Times of Israel

Dječakova obitelj je opovrgnula policijske navode, tvrdeći da je dječak, koji je bio u posjetu zoološkom vrtu sa svojom majkom i drugim članovima obitelji, stigao samo do vanjske ograde. Naglasili su kako je lav koji je stajao kod te ograde napao dječaka. 

Životinje se drže u očajnim uvjetima

Ovo je prvi poznati slučaj da je životinja usmrtila čovjeka u nekom od privatnih zooloških vrtova na pretrpanom i siromašnom palestinskom teritoriju. Gaza ima nekoliko malih privatnih zooloških vrtova u kojima se životinje drže u očajnim uvjetima.

Životinje borave u iznimno lošim uvjetima zbog zanemarivanja, izgladnjivanja, nedostatka medicinske skrbi, ali i konstantnih sukoba između Izraela i Hamasa. Međunarodne skupine za dobrobit životinja provele su nekoliko misija evakuacije životinja, posebice lavova, u sigurna utočišta u Jordanu i Africi.
 

Pročitajte više