LAŽI O ABORTUSU Nakon članka na Indexu Karolina Vidović Krišto priznala grešku i ispričala se

Screenshot: HRT

U JUTROŠNJOJ emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" na HTV1 napise iz svjetskih medija komentirala je Karolina Vidović Krišto, poznata po svojim ekstremno konzervativnim stavovima, koja je svoje kratko izlaganje pretvorila u kampanju protiv pobačaja, a koju temelji na potpuno lažnim i izmišljenim podacima.

>> SRAMOTNI HRT Karolina Vidović Krišto plašila javnost lažima o abortusu

Karolina Vidović Krišto, među ostalim, rekla je kako je abortus u SAD-u dozvoljen do zadnjeg dana trudnoće, odnosno do devetog mjeseca, a što nije istina. Osim toga, netočna je i informacija da je riječ abortus bila najtraženija riječ na tražilicama na dana američkih izbora.

Govoreći o abortusu u Hrvatskoj, Karolina Vidović Krišto rekla je da se "93 posto žena u Hrvatskoj starijih od 20 godina odluči na pobačaj".

U popodnevnim satima pitali smo HRT da nam prokomentira činjenicu što njihova komentatorica na javnoj televiziji iznosi potpune neistine ili krajnje iskrivljene podatke o osjetljivoj temi kao što je abortus.

S HRT-a su nam odgovorili da se Vidović Krišto očitovala rekavši da je pogriješila. Gledateljima je uputila ispriku.

"Obavješćujemo Vas da se kolegica Karolina Vidović Krišto očitovala svim mjerodavnima o podacima iznesenim u današnjoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
 
Kolegica Karolina Vidović Krišto izjavila je kako je učinila pogrešku pri interpretaciji dijela podataka te uputila ispriku svim gledateljima zbog iznesenoga.
 
Hrvatska radiotelevizija i njezino programsko vodstvo odmah su nakon emitiranja emisije zatražili očitovanje i utvrđivanje okolnosti ovoga propusta", odgovorili su nam.
 
 

Pročitajte više