Lažna dojava o beogradskoj adresi Ratka Mladića

SRBIJANSKA je policija u srijedu krenula u akciju radi uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića, ali je utvrdila da se on ne nalazi na adresi na području Beograda koju je dobila anonimnom telefonskom dojavom, rekao je u četvrtak srbijanski premijer Zoran Živković na konferenciji za novinare.

On je u srijedu u Skupštini Srbije novinarima kazao da je na temelju anonimne dojave počela policijska akcija, ali da je riječ o "rutinskim aktivnostima, jer je takvih dojava bilo i ranije". On je dodao da vlasti "reagiraju na svaku dojavu koja djeluje ozbiljno, što znaju i predstavnici međunarodne zajednice".

Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte više puta je rekla kako je uvjerena da se general Mladić nalazi u Srbiji. Nakon što je objavljena optužnica protiv četvorice generala zbog zločina na Kosovu, neki srbijanski dužnosnici su ocijenjivali kako bi, u slučaju uhićenja Mladića, generalska četvorka mogla biti prepuštena sudovima u Srbiji. Predstavnici haškog suda to su odbacili, a to je u četvrtak učinila i sama glavna tužiteljica Carla del Ponte tijekom posjeta Prištini.

Pročitajte više