Lažna doktorica radila u Hitnoj službi u Krapini

VALERIJA GROBENSKI radila je u Hitnoj službi u Krapini. Mlada Krapinčanka tvrdila je da je pri kaju studija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, no na fakultetu je potvrđeno da je upisala tek treću godinu.

Sama Valerija Grobenski potvrdila je za "Večernji list" da je cjela priča o njenom radu u Domu zdravlja Krapina istinita. Požalila se da je zbog stresova bila je i u bolnici.

"Na sve to natjeralo me niz životnih okolnosti o kojima ne bi govorila u javnosti. Istina je da sam na Fakultetu odslušala tri godine. Stidim se, znam da nema opravdanja za moj postupak i da žaljenje ne umanjuje moju krivnju. Molim da mi oproste svi koje sam dovela u neugodnu situaciju, žao mi je što sam to učinila nisam nikome željela nauditi" – izjavila je Valerija Grobenski.

Bivša Uprava doma zdravlja tvrdi da je Valerija kod njih radila tek dva mjeseca, dok Krapinčani kažu da je u Hitnoj radila oko godinu dana te da je čak mijenjala liječnika u ambulanti Opće medicine.

Valerija je "Večernjem" je potvrdila da je u Domu zdravlja radila oko godinu dana.

Da se radi o lažnoj liječnici otkriveno je tek kada je s Medicinskog fakulteta zatražena dokumentacija o njezinoj stručnoj spremi. 

Njezine navodne životne okolnosti vezane su uz pritiske obitelji koja je inzistirala da bude liječnica.

Valerija Grobenski iz Krapine, kako se utvrdilo, upisana je na treću godinu Medicinskog fakulteta, a tko je napravio previd i omogućio joj rad, još se utvrđuje. U domu zdravlja radila je od prosinca prošle godine do sredine veljače ove godine.

Od novog ravantelja županijskog Doma zdravlja dr. Ante Čarića Hina doznaje da "V. Grobenski nije bila zaposlenica u krapinskom Domu zdravlja, niti je s toga naslova primala bilo kakvu novčanu naknadu." "No, što je s radom u dežurstvu još ne znamo. Dokumentacija o tome se ispituje i bit će gotova za nekoliko dana. Sve to trajalo je od prosinca prošle do sredine veljače ove godine i za to će netko morati odgovarati", izjavio je ravantelj dr. Ante Čarić.

U očitovanju bivšeg ravnatelja dr. Zvonimira Friščića, uz ostalo, je navedeno da je Grobenski " još koncem 2001. izjavila da je diplomirala i da pripravnički staž odrađuje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice... U kontaktu s V. Grobenski rečeno joj je da postoji mogućnost zapošljavanja, pogotovo zato što je domaća, a bilo je intervencija i od lokalnih političara. Traženo je od nje da donese potrebne dokumente, a kroz to vrijeme na neki način pripremana je za rad, no uvijek je bila u prisutnosti naših liječnika...".

Dom zdravlja u Krapina odranije je poznat po aferama. Zbog uočenih nepravilnosti oko distribucije lijekova i adaptaciju zgrade podignute su optužnice.

Pročitajte više