Lažne dojave o bombama u tri škole i bolnici u Zagrebu, uhićen maloljetnik

Foto: Index

ZAGREBAČKA policija uhitila je maloljetnika koji je danas lažno dojavio o postavljenim eksplozivnim napravama u tri škole na Trešnjevci i zdravstvenoj ustanovi u Klaićevoj ulici.

U policiji otkrivaju da su između 12:35 i 13:20 na e-mail adresu zaprimili dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama u tri obrazovne ustanove na području Trešnjevke - u Selskoj cesti, Horvaćanskoj i Ulici Davorina Bazjanca - te u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Klaićevoj ulici.

Maloljetnik je priveden u prisutnosti majke

"Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u ovim konkretnim slučajevima", navela je policija u priopćenju.

Odmah po zaprimanju dojava policajci su krenuli na mjesto događaja, obavili pregled te nisu potvrdili istinitost zaprimljenih dojava. Maloljetna osoba koja se dovodi u vezu s tim lažnim dojavama nešto prije 15 sati u prisutnosti majke privedena je u službene prostorije zbog utvrđivanja svih okolnosti i provođenja kriminalističkog istraživanja, priopćila je policija.

Pročitajte više