Lažni policajci u okolici Rijeke pljačkaju starije ljude, pazite kome otvarate

Ilustracija: Ivo Čagalj/ Pixsell

POLICIJSKA uprava primorsko-goranska jučer je zaprimila prijavu 82-godišnjeg građanina s područja Čavli koji je u svoj dom pustio osobe koje su se predstavile kao policijski službenici koji obavljaju službenu zadaću.

Navedenome građaninu osobe su otuđile novac te se uputile u nepoznatom smjeru.

Policija upozorava građane na oprez te napominje kako se policijski službenici koji obavljaju službene radnje u odori na zahtjev građanina kojemu se obraćaju moraju predstaviti pokazivanjem službene značke i iskaznice.

Ukoliko još uvijek postoji sumnja u osobe koje se predstavljaju kao predstavnici policije građani mogu kontaktirati policijsku postaju, odnosno upravu na broj 192 radi dodatne provjere.

Preventivne aktivnosti u cilju boljeg informiranja građana

U srijedu je u gradu Krku bio organiziran policijski info-punkt na kojemu su građani u direktnoj komunikaciji s policijskim službenicima imali priliku dobiti niz korisnih savjeta i uputa na navedenu tematiku, ali naravno i druge korisne informacije posebice iz rada policije.

Uz policijsku službenicu za prevenciju iz Policijske postaje Krk, Jasminu Zmajlu na info-punktu su bili i strani policajci. Poljski policijski službenici, Malgorzata Gluba, Pawel Gardys i Michel Kopeć također su bili na raspolaganju svim zainteresiranim građanima i turistima te su uz korisne savjete dijelili i prigodan promidžbeni materijal, a slovenski policijski službenik Drago Butara dijelio je slovenskim turistima i prigodne poklone slovenskog MUP-a.

Na liburnijskom području su u srijedu u suradnji s turističkim zajednicama iz Opatije i Ičića također održani info-punktovi u Opatiji i Ičićima te su tom prilikom policijski službenici Marina Sverić i Tihomir Lacmanović podijelili 300 komada prigodnog promidžbenog materijala s vrlo korisnim savjetima za građane i turiste o prevenciji kaznenih djela kao što su džepne krađe, krađe na plažama, provale u stanove i vozila i slično.

U četvrtak je održan info-punkt u Mošćeničkoj Dragi na kojemu je uz policijske službenike, Marinu Sverić i Gorana Marića bio i rumunjski policajac, Catalin Silviu Suciu, saznajemo iz policijske uprave primorsko-goranske.

Pročitajte više