Legija izjavio da nije kriv za ubojstvo srbijanskog premijera

PRVOOPTUŽENI za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, Milorad Ulemek Legija, u ponedjeljak se pred Specijalnim vijećem za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu izjasnio da se ne osjeća krivim po optužnici koja ga tereti da je organizirao ubojstvo premijera.

"Ni ja, niti jedan pripadnik JSO (Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, čiji je zapovjednik bio), nemamo nikakvog udjela u organizaciji ili izvršenju atentata na premijera Đinđića", izjavio je Ulemek pred sudom.

Sud je u ponedjeljak prihvatio podnesak Ulemekovih odvjetnika, kojim su zatražili da njihov branjenik iznese svoju obranu, nakon što je to odbio učiniti prošlog četvrtka zbog toga, kako je rekao, "da ne bi utjecao na rezultat predsjedničkih izbora" u nedjelju održanih u Srbiji.

Prema prošlotjednom planu sudskog vijeća, za iznošenje Ulemekove obrane predviđena su dva dana, nakon čega bi trebao biti nastavljen dokazni postupak.

Prvooptuženi Ulemek predao se policiji 2. svibnja, nakon što je, poslije ubojstva premijera 12. ožujka prošle godine, 14 mjeseci proveo u bijegu.

(Hina) xttag ybr

Pročitajte više