Legija nastavio s optužbama protiv bivše vlasti

MILORAD Ulemek Legija, prvooptuženi za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, nastavio je u četvrtak u Specijalnom sudu za organizirani kriminal odgovarati na pitanja sudskog vijeća, iznoseći nove optužbe protiv dužnosnika bivše vlasti.

Prvooptuženi Ulemek izjavio je da je "posao s drogom" - prodaju 660 kilograma heroina, dogovorio s bliskim suradnicima premijera Đinđića, a da je odobrenje za akciju dobio od tadašnjeg zamjenika načelnika Resora državne sigurnosti MUP-a Srbije Zorana Mijatovića. On ga je navodno obavijestio o prijedlogu da se heroin proda "zapadnim zemljama koje su bombardirale Srbiju" i potom kazao: "Zapovjedniče, radi i nemoj osramotiti službu".

Svi dosad prozvani opovrgnuli su navode koje je u svojoj obrani pred sudom iznio prvooptuženi Ulemek, a specijalni tužitelj za borbu protiv organiziranog kriminala Jovan Prijić zatražio je od nadležnih tijela provjeru Ulemekovih tvrdnji o navodnoj prodaji 660 kilograma heroina, nađenih nakon smjene Miloševićeva režima u sefu Resora državne sigurnosti u Komercijalnoj banci u Beogradu.

MUP Srbije tvrdi da je droga spaljena odmah čim je nađena, u termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu, u prisutnosti javnosti.

Suđenje se nastavlja u petak daljnjim ispitivanjima prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije.

Pročitajte više