Lesar: Klub HNS-PGS neće biti ni lektor ni redaktor saborskih rasprava

PREDSJEDNIK Kluba HNS-a i PGS-a u Hrvatskom saboru Dragutin Lesar rekao je danas kako taj klub u parlamentu "neće biti ni lektor, ni redaktor saborskih rasprava, niti će se baviti poslovničkim nadmetanjem i protokolarnim nadmudrivanjem". 

"Podupirat ćemo sve zakonske prijedloge koji Hrvatsku uvode u europske asocijacije", rekao je Lesar na konferenciji za novinare.

Pohvalio je dosadašnje ponašanje predsjednika Vlade Ive Sanadera jer su "njegovi razgovori i izjave za posjeta europskim zemljama korisni za Hrvatsku". "Dokaz je to da je vrh HDZ-a definitivno promijenio politiku iz 90-ih i svakako ćemo poduprijeti sve njihove plodonosne težnje u nastojanjima da Hrvatska što prije uđe u Europsku uniju", ocijenio je Lesar.

Na novinarski upit tko će ga zamijeniti na dužnosti zamjenika međimurskog župana, Lesar je rekao da je neprijeporno mjesto HNS-ova člana na tom mjestu, no o tome će raspravljati Županijska skupština 30. siječnja.

Iako je stranka već odlučila o osobi, Lesar nije želio iznijeti njezino ime.

Lesar je novinarima predočio i svoju imovinsku karticu na početku svoga saborskog mandata i na kraju dužnosti zamjenika međimurskog župana, na što se obvezao još 1998. po koalicijskom sporazumu HSLS-a, HNS-a i HSS-a, koji su sastavili vlast u Skupštini Međimurske županije.

Pročitajte više