Letica u Saboru predstavio svoj izborni program

HSP-OV predsjednički kandidat Slaven Letica predstavio je danas novinarima u Hrvatskom saboru svoj izborni program, procjenjujući da predstojeći predsjednički izbori "neće biti ni slobodni, ni pošteni".

Letica je na konferenciji za novinare optužio Vladu da taktiziranjem i odgađanjem raspisivanja izbora nastoji skratiti predsjedničku kampanji i svesti ju na svega desetak dana.

"Ured predsjednika RH u međuvremenu je u funkciji kampanje Stjepana Mesića, a vladin Ured za odnose s javnošću kroz kampanju otvorena Vlada vodi predsjedničku kampanju Jadranke Kosor", ustvrdio je Letica, dodajući da mu "ne preostaje ništa drugo doli konstatirati tu, doista tužnu činjenicu".

Naglasio je da objavljivanjem svog predsjedničkog programa, pod sloganom "Letica - predsjednik koji zna", želi potaknuti i druge kandidate da to učine jer, kako je rekao, "ostali kandidati nemaju ni grubu ideju o tome s kakvim će programom u izbore".

Letica je ustvrdio da predsjednik Mesić "instrumentalizira vojni vrh", pojašnjavajući da je jučer, na misi u Vukovaru, uz Mesića u prvi red sjelo čak osam generala. "Tek na moju intervenciju, premjestili su se u drugi red, kako i treba biti u normalnoj, sekularnoj državi", rekao je Letica.

Letica je iskoristio priliku i da se ispriča glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, kojega je, kaže, "nepravedno kritizirao da ne radi ništa na otkrivanju malverzacija Radimira Čačića".

"Bio sam neki dan kod Bajića i pokazao mi je više od 90 centimetara debeo spis o Čačićevim malverzacijama u cestogradnji", izjavio je Letica.

Pročitajte više