Ličanka policiji predala 231 komad streljiva

Ilustracija: Pixsell/Goran Kovacic

LIČANKA s područja Otočca dragovoljno je jučer predala 231 komad raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Ličko-senjska policija tim povodom i dalje poziva građane da se pridruže akciji „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Policija: Nemojte sami nositi oružje u policiju

Policija naglašava uputu građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će potom poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Policijska uprava ličko-senjska zahvaljuje se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane poziva da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Pročitajte više