Lideru njemačke desnice ukrali odjeću dok se kupao

Foto: Twitter

ALEXANDER Gauland, jedan od dvoje lidera ekstremno desne njemačke stranke Alternativa za Njemačku, nije se najbolje proveo kad se otišao okupati u jezeru izvan Berlina. Odjeća mu je ukradena, a on je morao hodati do policijske stanice, polugol, samo u kupaćim gaćama i šlapama.

Gaulandu su lopovi očito ukrali odjeću iz političkih motiva jer su mu, dok je još bio u jezeru, povikali: "Nema kupanja za naciste!" Sve se dogodilo na jezeru Heiliger u Potsdamu, nedaleko od Berlina.

 

"Drugi kupači pozvali su policiju bez da su me pitali", rekao je Gauland za lokalne novine. Također je morao promijeniti bravu na vratima svoje kuće jer su mu ključevi bili u hlačama koje su ukradene.

>> Šef krajnje desne njemačke stranke izazvao buru izjavom o Hitleru

Gauland je inače izazvao skandal nedavnom izjavom da je Hitlerov Treći Reich bio samo "ptičje govno", odnosno sitna mrlja u slavnoj njemačkoj povijesti. Iako nije negirao nacističke zločine, poručio je svojoj stranačkoj mladeži da je "naša slavna povijest trajala mnogo više od tih 'pišljivih' 12 godina" između 1933. i 1945.". Izjavu su mnogi osudili kao relativiziranje nacističke prošlosti Njemačke, a kancelarka Angela Merkel nazvala ju je sramotnom.

Gauland je inače sklon kontroverznim izjavama zbog koje ga kritičari opisuju kao simpatizera nacista, poput one da treba biti "ponosan na postignuća njemačkih vojnika u Drugom svjetskom ratu."

Pročitajte više