Liječnica koja je pomogla propucanom Čubeliću: Napravili smo sve što smo mogli

Foto: Dalmacija Danas, MUP

NASTAVLJA se potraga policije za četvoricom muškaraca koje se dovodi u vezu s jučerašnjom pucnjavom u Splitu u kojoj je 36-godišnji Josip Čubelić ranjen u nogu. "Mjere policijskog traganja su i dalje na snazi te će se nastaviti i večeras", rekao je za Hinu glasnogovornik splitsko-dalmatinske policije Jerko Kurevija.

>> Tko je Čubelić? Interventna mu upala na rođendan, šef bande naručio njegovo ubojstvo

Traga se za crnim Mercedesom

Lokalni portali poslijepodne su objavili da je u garaži u četvrti Pazdigradu pronađen bijeli Mercedes koji su svjedoci pucnjave vidjeli da se udaljava s mjesta zločina u Putu Skalica. Sad se, kako navode portali, traga za crnim Mercedesom kojim su, vjeruje se, pobjegla četvorica muškaraca. U policiji nisu željeli komentirati te medijske navode.

>> VIDEO Ovo je bijeli Mercedes kojim su bježali napadači, nađen je. Sad se traži crni

Splićanka kojoj je propucan auto: Nisam mislila da je to pištolj

RTL je razgovarao sa ženom koja je prva priskočila u pomoć ranjenom Čubeliću, kao i liječnicom koja mu je pružila prvu pomoć. Gordani Vrdoljak u pucnjavi je propucan automobil.

"Čula sam pucnjavu 3-4 puta, ali nisam mislila da je to pištolj. Ljutila sam se kad su me zvali iz kuće da je nešto s autom. Vidjela sam da je metak prošao kroz stražnje staklo, a drugo se staklo razbilo", rekla je Vrdoljak RTL-u.

Liječnica: Izašli smo i napravili sve što smo mogli

Čubeliću je pomogla liječnica obiteljske medicine Sanja Došen Janković.

"Nisam napravila ništa što ne bi napravio netko iz moje struke. Čuli smo pucnjavu i pretpostavili da je netko u opasnosti. Izašli smo i napravili sve što smo mogli. Hipokrat kaže da treba pomoći, mi smo to napravili", zaključila je liječnica.

Pročitajte više