Liječnica na prosvjedu pred KBC-om: Za mrtve u bolnicama krivi su mediji

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

PROSVJED pred splitskim KBC-om na Firulama održali su u ponedjeljak ujutro necijepljeni zdravstveni djelatnici i građani, a prosvjednici su vrijeđali čelnike bolnice. 

Verbalno su napali ravnatelja bolnice dr. Julija Meštrovića i člana uprave bolnice dr. Jugoslava Bagatina, a raditi nisu dali ni okupljenim novinarima, koje su okrivili za stanje s covidom.

Meštroviću i Bagatinu su vikali da su "prodane duše", "sotone" i "izdajice", nazivali su ih "kriminalcima" i vikali da ih "može biti sramota", a neki od njih su liječnike počeli hvatati za ruku. Ništa blaži nisu bili ni prema novinarima, kojima nisu dali da obave svoj posao, nego su glasnim zviždanjem onemogućili uzimanje izjava čelnika bolnice, vrijeđajući i njih.

Liječnica: Ljudi su umirali od straha, a ne od korone

Kako se moglo čuti, prosvjednici su rekli kako ih zanima tko dobiva novac za "sve ovo skupa" i vode li takvi računa da iza toga ima mrtvih ljudi. 

 

Poručili su i da nitko nije protiv cijepljenja, nego protiv prisile na cijepljenje.

Jedan od djelatnika hitne medicinske pomoći je izjavio da su mjere pritisak i da svi imaju pravo izabrati, dok je liječnica ustvrdila da su "zapravo za mrtve u bolnicama krivi mediji, koji su čitavo vrijeme punili medijski prostor takvim informacijama", zbog čega su, rekla je, "pacijenti na odjelima umirali od straha, a ne od korone".

Prosvjednici su nosili i transparente na kojima je pisalo "Podrška slobodi izbora".

Među prosvjednicima je bio i predsjednik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić.

Pročitajte više