Liječnica na suđenju Bandiću: Tražio me da potpišem dokument, odbila sam

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NEUROLOGINJA Vida Demarin danas svjedoči u nastavku suđenja za aferu Agram.

Demarin je svjedočila o točci optužnice kojom se zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića tereti da ju je poticao na lažno svjedočenje i krivotvorenje isprava.

Prvo je objasnila kako je bila predsjednica upravnog odbora Zaklade za pomoć oboljelima od cerebrovaskularne bolesti koju je osnovao Bandić.

"Što se tiče financijskih sredstava, Zaklada se financirala organiziranjem aukcija i koncerata te na taj način prikupljala novac i to se organiziralo sigurno desetak godina. Jednom prilikom dok sam radila u poliklinici Aviva, u moju ordinaciju je došao gradonačelnik, a jednom jedna odvjetnica, mislim da su jednom prilikom došli zajedno. Prošlo je od toga pet godina sigurno pa se ne sjećam, ali znam da me je tom prilikom Bandić tražio da potpišem jedan dokument iz kojeg je proizlazilo da se radi o slikama koje su vlasništvo Zaklade, ali ja ne znam da su te slike bile vlasništvo Zaklade. Ja to nisam potpisala, odbila sam to potpisati jer ja to ne mogu tvrditi pa je to Bandić potpisao", svjedočila je Demarin, prenose Vijesti.hr.

Pročitajte više