Liječnici kod Arafata isključuju leukemiju

LIJEČNICI koji su u subotu u Francuskoj pregledali palestinskog čelnika Jasera Arafata otklonili su mogućnost da on boluje od leukemije.

"Liječnici isključuju leukemiju", kazala je palestinska izaslanica u Parizu Leila Shahid. "Postoje druge mogućnosti", dodala je.

Arafatovo je stanje "općenito bolje", rekla je.

Kako kažu palestinski dužnosnici, prvi od niza testova na rak i druge poremećaje nisu pokazali nikakvu smrtnu opasnost za 75-godišnjeg Arafata. Prema njihovim riječima, potpuna analiza mogla bi biti gotova do srijede.

Zdravstveni odjel francuske vojske objavio je priopćenje u kojem kaže da će potpuna dijagnoza biti objavljena čim bude potpuna - s tim da dan objave nije naveden. U istom priopćenju stoji da Arafata mogu posjetiti samo članovi obitelji i najbliži suradnici.

Arafatova je bolest izazvala strah i kaos među Palestincima.

Čelnici Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) sastali su se u subotu, prvi put od 1960. godine, bez Arafata u Ramalahu. Član PLO-a Jaser Abed Rabo je kazao kako će ovo zasjedanje osigurati "normalno funkcioniranje palestinskih institucija".

Ako Arafat premine zamijenit će ga predsjednik parlamenta Rawhi Fattouh u razdoblju od 60 dana tijekom kojeg se trebaju organizirati i održati izbori.

Pročitajte više