Liječnik koji se proslavio "slučajem Maškarin" predsjednik Povjerenstva za slučaj Mirjane Pukanić

LIJEČNICE, koje su u slučaju hospitalizacije Mirjane Pukanić navodno prekršile zakon, Jasna Lulić i Dunja Tomljenović, u roku od 15 dana se moraju očitovati te će se nakon toga sastati
Povjerenstvo koje će utvrditi i odgovoriti ministru Milinoviću je li bilo povrede postupka.

> Liječnice Lulić i Tomljenović žrtvene "ovce" utamničenja Mirjane Pukanić?

Doktor Hrvoje Minigo, predsjednik Hrvatske liječničke komore, na novinskoj je konferenciji, koja je trajala tek nekoliko minuta, rekao da je to redovita procedura. "Ovo nije bio disciplinski postupak protiv liječnica, nego smo poduzeli predradnje" - rekao je Minigo.

"Sukladno odredbama Statuta Liječnike komore sazvali smo ovaj sastanak Povjerenstva za stručna pitanja" - objasnio je.

Spomenimo na kraju kako je na čelu Povjerenstva doktor Herman Haller, ravnatelj KBC Rijeka, u kojemu se dogodilo više spornih slučajeva koji su šokirali javnost, od kojih je najpoznatiji javnosti "slučaj Maškarin".

Psihijatar koji je Mirjanu Pukanić zadržao u Vrapču još uvijek nepoznat javnosti

Prema nalazu inspekcije, u "slučaju Pukanić" zakon su, navodno, prekršile liječnica obiteljske medicine  Jasna Lulić, koja je napisala uputnicu za hospitalizaciju, a da pacijenticu nije pregledala, te liječnica Hitne medicinske pomoći Dunja Tomljenović, jer je pacijentica hospitalizirana u bolnici Vrapče umjesto u najbližoj bolnici. Za djelo koje im se stavlja na teret moguće kazne su: ukor, javni ukor, privremeno oduzimanje ili trajno oduzimanje licence.

O psihijatru koji je Mirjanu Pukanić primio u Vrapču, te ju trebao pregledati, nije bilo niti riječi, te se još uvijek niti ne zna o kome se radi, a ministar zdravstva Darko Milinović još je prošli tjedan  stao u obranu liječnika i ravnatelja psihijatrijske bolnice Vrapče kazavši kako nisu postupili protuzakonito u slučaju Mirjane Pukanić.

Z.A.
Foto: H.P.

Pročitajte više