Linić: Izbori i smjena Vlade su jedini izlaz za Hrvatsku i njezine građane

SABORSKI zastupnik SDP-a Slavko Linić danas je rekao da su izbori i smjena Vlade Jadranke Kosor jedini izlaz za Hrvatsku, njezino gospodarstvo i građane.

Linić tvrdi da se išlo na izbore još u srpnju 2009. godine, kada je Ivo Sanader na čelo Vlade postavio Jadranku Kosor, situacija bi u Hrvatskoj danas bila mnogo bolja. "Da se išlo tada primijeniti SDP-ove politike, naša je procjena da bi iznos neplaćenih računa u Hrvatskoj bio manji od 20 milijardi kuna, a ne bi bio 36 milijardi, bilo bi 48.000 subjekata manje s blokiranim računima, ne bi bilo pada plaća", rekao je Linić. Dodao je da, uz primjenu deset zakona koje su poslali u Sabor, ne bi bilo rasta cijena hrane i energije te bi bilo osigurana plaća za obavljeni rad.

"S ovakvim ponašanjem HDZ-a nećemo uspjeti pripremiti proračun"


U SDP-u smatraju i da su što skoriji izbori bitni za donošenje "ozbiljnog proračuna" za 2012. godinu. "Ne bude li izbora na vrijeme, nema proračuna, nema politika, zaboravite da ćete ozbiljno moći pregovarati s bilo kojim investitorom o našem dugu i obvezama po dugu u idućoj godini. S ovakvim ponašanjem HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera najvjerojatnije nećemo uspjeti pripremiti proračun", rekao je Linić.

Upozorio je na "uspjehe" Jadranke Kosor koja je Hrvatsku dovela do 336 tisuća nezaposlenih, 70 tisuća onih koji rade, a ne primaju plaću, 77 tisuća blokiranih računa tvrtki te nelikvidnost od 36 milijardi kuna.

Pročitajte više