Linić se sastao s predstavnicima hrvatsko-austrijske trgovinske komore

POTPREDSJEDNIK Vlade Slavko Linić sastao se danas s Georgom Doppelhoferom i Stjepanom Šafranom, predsjednikom i dopredsjednikom Hrvatskoaustrijske trgovinske komore, koja je osnovana prije godinu dana s ciljem promoviranja hrvatskih poduzeća u Austriji, priopćila je Vlada.

Predstavljajući ciljeve i ulogu Komore, Georg Doppelhofer rekao je da je osnovna namjera povećati izvoz hrvatskih proizvoda u Austriju. Komora želi poticati ulaganja austrijskog gospodarstva u Hrvatskoj, posebice green-field investicija. Veliko i brzo povećanje članstva s hrvatske i austrijske strane pokazatelj su da smo na dobrom putu, kazao je Doppelhofer.

Želja Hrvatske Vlade je povećati izvoz, rekao je Linić te dodao da je svaka podrška hrvatskim izvoznicima dobro došla, a mješovita Hrvatsko-austrijska komora je dobar način povezivanja poduzeća i potpora sigurnijem nastupu na austrijskom tržištu. U protekle tri godine Vlada je intenzivno radila na stvaranju sigurnijih i boljih uvjeta poslovanja za poduzetnike. Značajna ulaganja u infrastrukturu i energetiku otvaraju više mogućnosti za green-field investicije. Hrvatska je sve manje rizična zemlja, pokazao je to i veliki interes financijskih investitora na nedavnom predstavljanju hrvatskih obveznica, rekao je Linić.



Pročitajte više