Prisjetite se kako je to bilo 2007: Izabrali ste današnje osuđenike, optuženike i ljude pod istragama!



DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO od jučer zaprima imena za kandidacijske liste za parlamentarne izbore, no kako saznajemo, ni jedna stranka, a ni nezavisna lista nije prvog dana predala listu. No, zato je bilo lijepo prisjetiti se kako je to bilo prije 4 godine, kada je Ivo Sanader slavodobitno pola sata prije kraja roka za predaju izbornih listi predao onu HDZ-a.

Prije četiri godine slavili uz Sanadera, danas osuđenici, optuženici i pod istragama

Sanader je došao u krugu najodanijih HDZ-ovaca, a bilo ih je dvadeset. Među njima naravno je bila Jadranka Kosor te Berislav Rončević (kasnije smijenjeni ministar obrane s osuđujućom nepravomoćnom presudom u slučaju afere Kamioni), Damir Polančec (kasnije smijenjeni potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva s stažem iz Remetinca kojem se sudi u više koruptivnih slučajeva), Ivan Jarnjak i Ratko Maček (protiv njih se vodi istraga o izvlačenju državnog novca za HDZ), Ivan Šuker (kasnije smijenjeni ministar financija), Božo Biškupić (kasnije smijenjeni ministar kulture) Vladimir Šeks (s kojim je hinio rat i osobnu netrpeljivost) Ana Lovrin (smijenjena ministrica pravosuđa) Andrija Hebrang (neslavno propali predsjednički kandidat), Božidar Kalmeta (bio i ostao ministrom prometa) te jedno ime koje se tada najavljivalo kao velika nada HDZ-a i osobni Sanaderov izbor: Martina Dalić.

Martina Dalić je tada bila Sanaderov adut

Ona je tada kao osobni Sanaderov izbor konkurirala za mjesto ministrice vanjskih poslova koje je ipak ostalo Gordanu Jandrokoviću. 

Podsjetimo se i kako je Sanader sa svojim suradnicima malo nakon predaje izbornih lista pred novinarima ispijao šampanjac unaprijed slaveći dobar rezultat HDZ-a.

Možda bi sada zajedno s istim ljudima opet mogao sastaviti listu. Ali ovog puta iz Remetinca.

Pročitajte više