VIDEO 100 uhićenih, u Washingtonu odjekuju pucnjevi, čuju se sirene, sve je u dimu

Foto: Screenshot Youtube

DONALD Trump danas je i službeno postao 45. predsjednik SAD-a. Svečano polaganje prisege održalo se u Washingtonu, glavnom gradu Sjedinjenih Država.

Postoje i mnogi ljudi koji se ne slažu s izborom novog američkog predsjednika. U Washington su danas pristigle tisuće ljudi, raspoređeni na različitim lokacijama.

Ponijeli su transparente, pjevaju i prosvjeduju protiv inauguracije koja se treba dogoditi danas popodne po srednjoeuropskom vremenu.
 
Razbijanje po Washingtonu

Međutim, počele su se pojavljivati i negativne strane prosvjeda. Počelo se razbijati i uništavati po ulicama Washingtona.

Prevrću kante s otpadom, blokiraju promet i, oboružani šipkama, napadaju policiju.

Grupe maskiranih ljudi, noseći majice s anarhističkim simbolima, razbijaju izloge banaka i trgovina, zaprječujući prolaz.


Policija je reagirala vodenim topom i suzavcima, prenosi Independent.

Tijek događaja:

22.30 Sukobi između prosvjednika i policije i dalje traju

22.10 Slavni američki voditelj Larry King na Twitteru je objavio kako su mu prosvjednici razbili prozore unajmljenog vozila. istaknuo je kako su razbijeni prozori i na mnogim drugim vozilima.

22:00 Dok u dijelovima SAD-a traju prosvjedi, paralelno je u tijeku svečana povorka, Trumpovo vozilo kreće se ulicama Washingtona, a okupljeni simpatizeri pozdravljaju novog predsjednika

21:25 CNN javlja kako je stotine prosvjednika uhićeno

20:17 - Čuju se helikopteri, prosvjednici napreduju, policija ne posustaje

20:00 - Prosvjedi ne jenjaju, policija steže kordon, a prosvjednike se pokušava smiriti

18:35 - Prosvjednici ne pokazuju namjeru da se stišaju, nastavljaju skandirati da puste uhićene

18:15 - Policija legitimira uhićene, prosvjednici ne prestaju vikati. Vrijeđaju policajce i psuju.

17:50 - Prosvjednici viču i zahtijevaju od policajaca da puste uhićene prosvjednike. Čuju se povici: "Sramotne svinje!" i "Pustite ih!"

17:50 - Prosvjednici viču i zahtijevaju od policajaca da puste uhićene prosvjednike. Čuju se povici: "Sramotne svinje!" i "Pustite ih!"

 

 

 

 

 

Pročitajte više