Ljerka Mintas Hodak 10 godina nakon ubojstva kćeri: Karamarko zna istinu

Foto: Hina

PROŠLO je deset godina od ubojstva Ivane Hodak. Ubojstvo 26-godišnjakinje dogodilo se usred dana u centru Zagreba, u blizini policijske postaje, Županijskog i Vrhovnog suda te Ministarstva vanjskih poslova.

6. listopada 2008. godine Ivana je izašla iz odvjetničke komore, a sat vremena kasnije ubijena je s dva hica na stubištu zgrade u Hatzovoj ulici, gdje je i stanovala. 

Četiri mjeseca nakon Ivaninog ubojstva, 2009. godine policija je objavila da su pronašli ubojicu, ali i oružje kojim je počinjeno ubojstvo.  

Uhićen je beskućnik Mladen Šlogar Žila. Oružje kojim je ubijena Ivana Hodak pronađeno je u sjeniku u kojem se Šlogar skrivao. Suđenje za taj slučaj počelo je nakon sedam mjeseci, a Šlogar je na koncu osuđen na 30 godina zatvora. 

"Nazvao me Sanader"

Za RTL je o događajima od prije deset godina progovorio Marijan Benko, bivši ravnatelj policije. 

“Nazvao me premijer Sanader i pitao je li znam što se dogodilo i rekao sam da znam. Da sam s operativcima dogovorio tijek obrade i on mi je rekao - moram te smijeniti i tvog ministra i ministricu pravosuđa. Ja sam rekao dobro. On je pitao je li se ljutim, na što sam odgovorio da se ne ljutim”, ispričao je.

Nakon ubojstva Ivane Hodak tadašnji je premijer Ivo Sanader smijenio ministra unutarnjih poslova Berislava Rončevića i zamijenio ga Tomislavom Karamarkom, ministricu pravosuđa Anu Lovrin zamijenio je Ivanom Šimonovićem te je za ravnatelja policije postavio Vladimira Fabera.

Ljerka Mintas Hodak: Karamarko jedini zna istinu 

Deset godina nakon ubojstva kćeri, za RTL je progovorila i Ivanina Majka, Ljerka Mintas Hodak. Poručila je da vrijeme ne liječi rane, ali je i prokomentirala presudu. 

“Meni ta presuda ništa ne znači, ja bih voljela znati tko je stvarno bio naručitelj. Mislim da jedini koji zna istinu o tome je Karamarko, koji je tada došao iz obavještajne službe i sudjelovao u traženju počinitelja. Nisam ga nikad pitala jer mi sigurno ne bi rekao, da su htjeli, rekli bi istinu odmah”, kazala je Ljerka Mintas Hodak.

“U budućnosti sam je vidjela da ima djecu i da bude ili odvjetnica ili da radi u školi Ekonomije i menadžmenta, gdje je tada bila asistentica”, rekla je Ljerka Mintas Hodak za RTL.

Pročitajte više