Ljeto je gotovo, već sutra stiže prvi snijeg!



RIJETKE su godine u kojima ljetno vrijeme traje praktički do sredine listopada, kao što je to bilo ove godine. Međutim, sunčanom i toplom vremenu napokon je došao kraj. Od petka nam stiže prava jesen, koja je kalendarski nastupila još prije dva tjedna.

U cijeloj će Hrvatskoj u petak padati obilna kiša. Ponegdje, a posebno na moru, bit će izraženijih pljuskova i grmljavine praćenih jakim i olujnim vjetrom, najavio je DHMZ.

U unutrašnjosti će sredinom dana i poslijepodne prolazno zapuhati jak sjeverac koji mjestimice može imati i olujnih udara. Na Jadranu će puhati mjestimice jak jugozapadnjak i jugo s mogućim olujnim udarima. Potom će sredinom dana na sjevernom dijelu zapuhati jaka i olujna bura s orkanskim udarima, koja će do večeri zahvatiti i srednji Jadran.

U petak nam stiže i prvi snijeg. U višem se gorju Gorskog kotara i Like (uglavnom iznad 700 metara nadmorske visine) očekuju se susnježica i snijeg.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 10 i 15 stupnjeva Celzijusa, a na Jadranu između 16 i 21 stupanj. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 20 do 26 stupnjeva, a u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj od 15 do 20 Celzijusa pri čemu će od sredine dana biti osjetno hladnije.

Pročitajte više