Ljubavni par na sudu: Pijan je izudarao, a ona ga pripita izbola nožem

SUTKINJA Županijskog suda u Splitu Ivona Rupić danas je izvanraspravno ispitala dvoje svjedoka u postupku protiv 25-godišnje Splićanke Lee Obilinović i njezinog dečka 28-godišnjeg Steve Kljaića iz Novske, koji su se početkom lipnja u alkoholiziranom stanju sukobili u apartmanu hotela San Georgio u Visu.

Stevo se razljutio kad je vidio da Lea nakon šestomjesečne apstinencije opet pije

Problem je, čini se, izazvao alkohol s kojim inače oboje imaju problema. Stevo je uhvatio djevojku kako pije nakon šestomjesečne apstinencije pa je i on popio koju. Vratio se u apartman i nasrnuo na nju.

Udario ju je šakom u glavu, a onda ga je Lea dvaput ubola nožem u trbuh. Nastavio ju je tući, oduzeo joj je nož i ubo u prsa. Lei je izmjereno 0,6 promila, a Stevi 1,7 promila alkohola. Izjavio je da ju je tukao do iznemoglosti te se ne sjeća da li je uhvatio nož i njime je napao.   

Oboje su ispočetka teretili za pokušaj ubojstva, no Stevu su na kraju optužili za nanošenje ozljeda. Za razliku od svoje drage nije se našao u pritvoru. Upravo zbog toga je ispao problem, jer je obavijestio sud da nema dovoljno sredstava kako bi došao iz Novske na suđenje. Sutkinja će za sljedeću raspravu izdati dovedbeni nalog.

"Čudno su izgledali za sezonske radnike"

Danas je svjedočila direktorica hotela u kojem se dogodio incident, Nevenka Pulfer, koja je temperamentni par angažirala za sezonski rad. Primijetila je da neuobičajeno izgledaju, tj. da imaju image.

Policajac Nediljko Penić na viškoj je rivi zatekao djelatnike Doma zdravlja kako pomažu Kljaiću, on je, pak, Leu odvezao do bolnice. Ispočetka se Lea ponašala dobro, no kad je pomislila da je Stevo umro, postala je vrlo agresivna. Dohvatila je škare, htjela se ozlijediti. 

Obilinovićka je već imala sličnih problema. Prije dvije godine, mrtva pijana s 1,73 promila alkohola nožem je u diskoteci u Jelsi tijekom svađe oko zahoda u trbuh ubola 22-godišnju Dubrovčanku. 

Pročitajte više