Jurčić: Ulažem 100.000 eura u obveznice, s kamatom će to za mene biti dobra zarada

Foto: N1

EKONOMSKI analitičar Ljubo Jurčić je gostujući u emisiji N1 otkrio da je svoju štednju od 100.000 eura odlučio uložiti u državne obveznice. Pojasnio je zašto će to napraviti.

"Imam štednju od 100.000 eura koju sam držao u mješovitim fondovima. Ništa se nije pomaknulo, stoji na mjestu. Pojavilo se ovih tri posto što mene zadovoljava. S druge strane, Hrvatska će biti stabilna u ovim uvjetima nekoliko godina pa je tih tri posto pristojan prinos za mene. Imam dio uloga u visokotehnološkoj proizvodnji, što mi je izazov. Držim se školskog pravila - ne sva jaja u istu košaru kad imate štednju."

Na pitanje koliko se uopće isplate narodne obveznice, Jurčić kaže da se za 500 ili 1000 eura ne bi maltretirao s birokracijom:

"S moje točke gledišta, 500 eura je nepotrebna gnjavaža i nije iznos zbog kojeg se isplati gnjaviti. Mislio sam da će se iznos ograničiti na 10.000 eura, ali stavili su preko šaltera banke pa će se moći i s manjim iznosima. Ovo je više po meni stvorena atmosfera, mediji su zaokupljeni time, ali to s hrvatskim ekonomskim problemima nema veze, ovo ništa ne rješava. Ovo je jedna nova transakcija s PR-om pa su svi zaokupljeni. U biti nema baš karakteristike narodne obveznice. Ovo je normalna financijska transakcija koja bi mogla ispasti i skuplja nego da se država financira drugačije."

 

Pročitajte više