Ljubomira Čučića sud će diplomatskim putem pozvati na ročište zbog neplaćanja alimentacije

OPĆINSKI KAZNENI SUD u Zagrebu diplomatskim će putem pozvati bivšeg hrvatskog diplomata Ljubomira Čučića na sud zbog neplaćanja alimentacije najstarijoj kćeri Tini.

Njegova supruga i odvjetnica Nataša Pifar Mihalić dala je sudu njegovu adresu u Provansi, gdje je u gradiću Frejusu prijavio boravište stoga će sud morati prevesti optužni prijedlog na francuski jezik pa mu diplomatskim putem uručiti poziv na sud.

Kćeri duguje 20.000 kuna

Čučića koji se bijegom u Francusku spasio od optužbe za obiteljsko nasilje, tužila je njegova 25-godišnja kćer Tina kojoj duguje oko 20.000 kuna alimentacije. Tina je njegova kćer iz prvog braka, trenutno je na specijalizaciji u SAD-u i odlična je studentica.


Zbog neplaćanja alimentacije od siječnja 2005. godine prijeti mu šest mjeseci bezuvjetne zatvorske kazne, a bivši veleposlanik nije se niti jednom pojavio na ročištu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Kontroverznom bivšem veleposlaniku Čučiću ovo nije prvi susret s hrvatskim pravosuđem. U prosincu 2007. pravomoćno je osuđen za zlostavljanje bivše supruge Magali Boers, no nije se pojavio na odsluženju kazne. U međuvremenu je zatražio pomilovanje predsjednika Mesića, ali ga nije dobio. Kasnije je sudski odgodio odlazak na izdržavanje zatvorske kazne pa se u matičnom uredu u Petrinji oženio svojom odvjetnicom. Iako je najavljivao da će živjeti u njenoj kući u Petrinji, otišao je u Francusku čije državljanstvo također ima.

Pročitajte više