Londonski aerodrom opet nakratko zatvoren zbog drona

Screenshot: BBC News

LETOVI na londonskom aerodromu Gatwick opet su zaustavljeni zbog novog izvještaja o dronu. Aerodrom je zatvoren, ali samo na par sati.

Dron je viđen oko 17:10 po lokalnom vremenu, a putnici i ovoj zračnoj luci su opet zapeli, javlja BBC.

Aerodrom Gatwick otvoren je jutros nakon što je zbog dronova bio zatvoren od srijede navečer.

>> Dronovi više od 24 sata blokiraju londonski aerodrom. Kako je to moguće?

Letovi na njemu su bili zaustavljeni nakon što su u srijedu i u četvrtak uočeni dronovi koji su nadlijetali piste. 

Londonska policija poslala je na teren helikopter i snajperiste, ali još uvijek nije uspjela pronaći osobe koje upravljaju dronovima.

Kaos na Gatwicku

Podsjetimo, kaos na Gatwicku počeo je u srijedu oko 21 sat po lokalnom vremenu. Tada su pokraj ograde aerodroma letjela dva drona. Oko 4 ujutro aerodrom je otvoren, ali je već 45 minuta kasnije zatvoren zbog novih dronova. Tada je počelo otkazivanje letova i njihovo preusmjeravanje, a oko 10.000 putnika tada je bilo pogođeno tim mjerama. 

U četvrtak je pak policija izjavila kako je napad dronovima namjeran čin kojim se želi poremetiti zračni promet. Ipak, nije bilo naznaka da se radi o terorističkom činu. Preko 20 policijskih jedinica počelo je tražiti počinitelja kojem prijeti do pet godina zatvora, a vojska im pomaže. Do četvrtka je 120.000 putnika pogođeno otkazivanjem letova, a policija je izvijestila da je bilo još 50 slučajeva viđenja drona otkako je aerodrom prvi put zatvoren. 

U petak ujutro je EasyJet izjavio da je njihov let uspješno sletio, a iz aerodroma su poručili da su otvoreni. Gatwick je pak prije zatvaranja očekivao rekordnu blagdansku sezonu letova.

Pročitajte više