Lopov u kući držao arsenal oružja

U KUĆI 28-godišnjaka iz Rešetara kod Slavonskog Broda policija je pronašla pravi arsenal oružja te ga još uhitila zbog prijašnje krađe.

Pretragom kuće zaplijenjena je jedna ručna bomba M50 P3, komad protutenkovske mine, sporogoreći štapin dužine 6 metara, TNT metak težine 0,2 kilograma, protuavionski metak, 140 komada puščanog streljiva kalibra 7,9 milimetara, 1065 komada puščanog streljiva od 7,62 milimetra te deset komada lovačkih patrona.

Policija ga je također uhitila zbog osnovane sumnje da je provalio u dvorište u vlasništvu 35-godišnjaka iz Rešetara te ga dobro "počistio". Tom prilikom 28-godišnjak je ukrao crni reflektor od 500 W, lance za snijeg s kutijom, pet komada plastičnih kutija od 12 litara, radne rukavice, nekoliko komada "gurtni" za stezanje tereta, bicikl s 12 brzina, roštilj koji je bio ručni rad te više komada ključeva, kliješta, čekića i slično.

Kako je izvijestila, policija je navedene ukradene stvari našla u kući 28-godišnjaka, zajedno s još drugim sumnjivim stvarima. Protiv mladića bit će podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, a zbog krađe je u tijeku kriminalistička obrada.

J.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više