Lovci pucali po zagorskom selu, mještani se skrivali u kuće

Foto: Zagorje ni malo

U MALENOM selu Črešnjevec pokraj Tuhlja proteklog je vikenda skupina lovaca pucala među kućama. Lovci su pucali doslovno ljudima pod prozorima, piše portal Zagorje ni malo.

Mještani su se posakrivali u kuće, pozvali djecu koja su se igrala vani i pozatvarali svoje kućne ljubimce. No onda su se skrivali i u kućama podalje od prozora.

"Sve je trajalo oko sat vremena, a počelo je u 10 sati. Galama, neartikulirano glasanje skupine ljudi, a onda i pucanje. I to ne jedan pucanj, nego pucanje u nizu. Pucanje usred naselja, u blizini turističkog mjesta, hotela, vikendica i trajno naseljenih kuća, u obrađenim poljima", rekao je mještanin u razgovoru za Zagorje ni malo.

Mještani su zgroženi

"Je li to normalno ponašanje? Koliko lovci moraju biti udaljeni od naseljenog mjesta da bi smjeli pucati? Je li normalno da u punoj ratnoj spremi, takvim glasanjem, pucajući prolaze kroz naseljeno turističko mjesto? Što da je tada netko bio u kukuruzištu i brao kukuruz? Kako se obraniti od ovoga divljaštva?" niz je pitanja koja su postavili zgroženi mještani.

Kako kažu, nisu ranije dobili ikakvu obavijest ili upozorenje za taj lov, ali ističu i da nije normalno da netko s oružjem hoda usred naselja, između kuća, i pritom puca.

Pročitajte više