Lovrinović naveo četiri razloga zbog kojih on i kolege napuštaju MOST: Petrov glavni krivac

Foto: Hina

IVAN LOVRINOVIĆ je danas zajedno s kolegama Jurom Martinovićem i Ivicom Mišićem održao konferenciju za medije na kojoj je objavio kako njih trojica više nisu članovi MOST-a te kako osnivaju vlastiti Klub zastupnika.

> Lovrinović: Nismo više u MOST-u - njega vodi netko sa strane, Petrova je opila vlast

Naime, Lovrinović je za to nabrojao nekoliko razloga:

1. Odstupanje od programa MOST-a, posebice njegovog ekonomskog dijela


"Glasao sam jedini od članova MOST-a protiv ove Vlade, zato jer sam kao sukreator velikog dijela ekonomskog programa mogao vidjeti nakon izlaganja premijera da ovo neće ići u dobro smjeru. Moje su se pretpostavke ostvarile. Imali smo nade da će Petrov nakon toga inzistirati na ključnim ciljevima našeg programa, posebno ekonomskog, međutim on o tome nije govorio i nije inzistirao. Mogu pretpostaviti da ga je opila vlast.

Puno je časnih ljudi u MOST-u, ali naša je ključna zamjerka odustajanje od ključnih dijelova naših programa. Ekonomski je program okljaštren do neprepoznatljivosti. U većini najvažnijih odluka mi nismo sudjelovali. Ovaj dojam nije stečen u sedam dana, već u skoro godinu dana."

2. Soliranje Bože Petrova

"Petrov nije uspio pokrenuti prave reforme. Ukidanje pečata i Mesićeva ureda nisu reforme. Mi se želimo baviti ozbiljnim problemima, rješavanjem nezaposlenosti, zadržavanjem mladih u Hrvatskoj. Samo jedan posto povećanja kamata na vanjski dug značio bi godišnje povećanja obveza za 470 milijuna eura, a to su otprilike dva Pelješka mosta."

3. Nepreuzimanje odgovornosti za nagli pad popularnosti MOST-a


"Božo Petrov je pozitivno doprinio istiskivanju Karamarka u poličkom smislu, svaki nastavak političkog djelovanja je destruktivan i neformalna koalicija sa SDP-om."

4. MOST vodi netko drugi sa strane

"Sada konačno nakon nekoliko mjeseci shvaćamo da MOST vodi netko drugi sa strane."

Pročitajte više