Lozančić priznao ogromne propuste, hoće li dati ostavku?

Foto: HINA

U 10 sati u Banskim dvorima je počela sjednica vlade. Ministar obrane Damir Krstičević nije se pojavio, a vlada je u prvom dijelu sjednice podnijela izvješće o katastrofalnom požaru koji je danima harao Dalmacijom.

>> SJEDNICA VLADE Premijer odbio ostavku Krstičevića, otkriven uzrok požara koji je zapalio Split

Ravnatelj Državnog ureda zaštitu i spašavanje (DUZS) Dragan Lozančić priznao je da je došlo do ogromnog propusta te je rekao kako službe nisu najbolje informirale vrh države.


"Na našu dušu ide komunikacija prema vertikali, predsjednici Republike i predsjedniku Vlade. Mislim da nismo napravili baš najbolju zadaću što se tiče informiranja vrha države o tome što je bilo u ovoj situaciji.

Molio bih medije da izbjegnu konstrukcije da je situacija bila van kontrole i da je sustav zakazao. Spasili smo kuće, nije bilo ljudskih žrtava. Konstrukcije da je sustav potpuno zakazao ili s druge strane funkcionirao savršeno, to treba izbjegavati.

Radilo se o teškom požaru. Izjave ljudi s terena kažu da se radilo o najtežem požaru u posljednjih 20 ili 30 godina, to dosta govori", rekao je Lozančić.

 

Pročitajte više