LS i Libra potpisali izjavu o suradnji

VRLO smo radosni, riječi su kojima je predsjednik LS-a Ivo Banac popratio današnje potpisivanje izjave o programskopolitičkoj suradnji LS-a i Libre, koja bi trebala biti početni korak ka ujedinjenju dviju stranaka.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, predsjednici LS-a i Libre, Banac i Radoš, potpisali su izjavu koja, među ostalim, predviđa zajednički nastup dviju stranaka u Saboru i na idućim lokalnim izborima, a zastupnici tih stranaka, po Radošu bi od jeseni trebali biti u zajedničkom zastupničkom klubu.

Nadležna stranačka tijela LS-a i Libre do 15. srpnja će se očitovati o suradnji i ujedinjenju, stoji u izjavu.

Banac je ocijenio kako je ujedinjenje liberalnih stranaka u novu liberalnu opciju nezamjenjiv proces na hrvatskoj političkoj sceni, istaknuvši da će današnji potez LS-a i Libre potaknuti i druge stranke liberalnog usmjerenja da im se pridruže.

Radoš je, pak, ocijenio da je, nakon prirodnog procesa rascjepkavanja, sazrelo vrijeme za okrupnjavanje liberalne scene, radi boljeg predstavljanja političkih ideja izraženih u vrlo sličnim stranačkim programima.

Put ujedinjenja svakako je teži od puta razjedinjenja, ali mislim da će naše dvije stranke naći dovoljno snage za to, kazao je Radoš.

Pročitajte više