Lučin zbog uvrede napustio sastanak s otpuštenim policajcima

MINISTAR unutarnjih poslova Šime Lučin napustio je danas sastanak s predstavnicima otpuštenih policajaca nakon što ga je odvjetnik policajaca Vlado Marović optužio da ih je otpustio samo zato što su branitelji, te da je na njihova mjesta zaposlio ´srpske ubojice´, priopćeno je iz MUP-a.

U MUP-u tvrde da je odvjetnik Marović političkim govorom izvrijeđao ministra, ministarstvo i Vladu, te nakon toga optužio Lučina.

Odvjetnik Vlado Marović Hini je kazao da je Lučinu rekao kako imamo dokaze da mjesta otpuštenih policajaca nisu ukinuta, kao što tvrde u MUP-u, te da su umjesto njih zaposleni Srbi od kojih su neki kažnjeno gonjeni, a neki nemaju potrebne zakonske uvjete.

´Ako ministra to vrijeđa ja tu ništa ne mogu´, kazao je Marović, dodavši da je ministra upozorio i da se nije ispričao za izjavu u Saboru kojom je, kako kaže, oklevetao bivše policajce rekavši da neki od njih imaju lažne svjedodžbe ili su počinitelji kaznenog djela.

U priopćenju MUP-a se kaže da je Lučin nakon uvreda i optužbi napustio sastanak poručivši predstavnicima otpuštenih policajaca da, bez obzira hoće li nastaviti prosvjed ili ne, i dalje stoji ponuda o njihovom zbrinjavanju u drugim državnim tijelima ili državnim i javnim poduzećima, odnosno u MUP ako za to ispunjavaju zakonske uvjete.

U MUP-u tvrde da su od posljednjeg sastanka 18. prosinca dvojica prosvjednika koji ispunjavaju zakonske uvjete vraćena u MUP, te da su i time pokazali dobru volju i spremnost za zbrinjavanje.

Marović pak tvrdi da je Lučin na sastanku rekao da problem otpuštenih policajaca, od kojih neki već 304 dan prosvjeduju u sakristiji zagrebačke crkve Sv. Marka, nije više problem MUP-a, već njihov osobni, te da ih je uputio da svoja prava traže na sudu.

Marović je najavio da će u zahtjevima za rješenje problema otpuštenih policajaca ići i do Europskog suda za ljudska prava.

Pročitajte više