Lufthansa obustavila sve letove za Iran

Foto: EPA

Njemačka Lufthansa danas je objavila da je nakon pomne procjene odlučila obustaviti letove za i iz Teherana vjerojatno do četvrtka 11. travnja "zbog trenutne situacije na Bliskom istoku".

Zemlje u regiji i SAD na visokoj su razini pripravnosti te se pripremaju za mogući napad Irana koji bi uslijedio kao odgovor na izraelsko bombardiranje iranskog konzulata u Siriji 1. travnja.

Iran danas zaprijetio Izraelu

"Neprestano pratimo situaciju na Bliskom Istoku i u bliskom smo kontaktu s vlastima. Sigurnost naših gostiju i osoblja je glavni prioritet Lufthanse", rekao je glasnogovornik aviokompanije.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei rekao je danas da Izrael "mora biti kažnjen i bit će" zbog napada na kompleks iranskog veleposlanstva u Damasku.

Izrael rekao da će odgovoriti napadne li ga Iran

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz, u očiglednom odgovoru Hameneiju, rekao je da će Izrael odgovoriti ako Iran napadne Izrael sa svoga tla. 

Iran podupire regionalne skupine koje su se uključile u sukob otkad je Izrael pokrenuo svoju invaziju Gaze nakon Hamasova napada na južni Izrael 7. listopada. U šest mjeseci izraelskog bombardiranja Gaze ubijeno je više od 33.000 Palestinaca, prema ministarstvu zdravstva palestinske enklave. Hamas je, prema izraelskim podacima. 7. listopada u Izraelu ubio 1200 ljudi.

Pročitajte više