Luka Balen postao direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

TEMELJEM prijedloga Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nakon postupka po raspisanom javnom natječaju, Luka Balen imenovan je direktorom, a Mirko Budiša zamjenikom direktora toga Fonda, na vrijeme od četiri godine, odlučila je vlada na zatvorenoj sjednici.

Na zatvorenome dijelu današnje, 153. sjednice vlade u četvrtak, na osobni zahtjev razriješena je državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, s danom 1. listopada, baš kao i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

Državnoj službenici Jasni Divić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za željezničku infrastrukturu i promet, u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, s danom 15. listopada, a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje istječe 14. listopada.

Na osobni zahtjev, s danom 1. listopada razriješena je ravnateljica Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Ivana Živković. Istovremeno je državnoj službenici Ireni Alajbeg dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave, s danom 2. listopada, a najduže do šest mjeseci.

Sebastian Rogač postao šef Uprave za multilateralu i globalna pitanja

Sebastian Rogač imenovan je ravnateljem Uprave za multilateralu i globalna pitanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na kojem je bio jedini kandidat, na vrijeme od četiri godine.

Krešimir Plazibat razriješen je dužnosti člana Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, a novom članicom imenovana je Adela Čujko.

Darko Horvat razriješen je dužnosti supredsjedatelja Zajedničkog gospodarskog odbora vlade Republike Hrvatske i vlade Republike Turske, a novim je supredsjedateljem imenovan Davor Filipović.

Razriješen je dio dosadašnjih članova i zamjenika članova Stalnog povjerenstva za provedbu integracije stranaca u hrvatsko društvo: Dalibor Šemper, Velimir Žunac, Nemanja Relić, Darko Tot i Vesna Šimić. Novim članovima imenovani su: Nemanja Relić i Šime Erlić, a zamjenicima članova: Viktor Koska, Momir Karin i Jana Radić.

Razriješena je dosadašnja članica i dio zamjenika članova Nacionalnog odbora za suzbijanje trgovanja ljudima: Suzana Vargović, Mato Škrabalo i Lana Gorianzky. Novim članom imenovan je Kristijan Valkaj, a zamjenicima člana Sebastian Rogač i Vlatka Vincetić, kao predstavnici organizacije civilnog društva koja pruža uslugu smještaja djeci žrtvama trgovanja ljudima i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, stoji u priopćenju vlade.

Pročitajte više