Luka Bebić: S premijerkom Kosor sam se porječkao zbog HEP-a, ali sam se ispričao

LUKA BEBIĆ priznao je da se na sjednici Predsjedništva HDZ-a posvađao s Jadrankom Kosor, kao i da je do povišenih tonova došlo zbog Ivana Mravaka i afera u HEP-u. Predsjednik Sabora kaže kako je istina da mu je Kosor rekla "Zašuti, nisam ti dala riječ!", ali ne i da ju je on nakon toga upitao "Tko si ti da ja od tebe moram tražiti riječ".

"Kako bih joj ja to uopće mogao reći kad je ona ta koja predsjeda i vodi sjednicu. Sjećam se da sam samo rekao da sam ja predsjednik Sabora. Inače, polemike na Predsjedništvu HDZ-a i rasprava s povišenim tonovima nisu ništa neuobičajeno. No, nema govora o bilo kakvim sukobima. Napisima u medijima, poput ovog o mom sukobu s premijerkom kao i onima da se svađaju Šuker i Polančec ili da ja i Šeks nismo u dobrim odnosima ili da Šeks podržava Vidoševića, a ne Hebranga, samo se želi napraviti razdor u HDZ-u", rekao je Bebić u intervjuu za Jutarnji list i dodao kako se ne sjeća što je dobacio prije nego ga je premijerka ušutkala.

Bebić je također ispričao kako navedenu sjednicu nije prvi napustio zbog svađe s premijerkom, već zato što je u 19 sati imao dogovorenu večeru s kineskim veleposlanikom. Tema svađe je, kaže, bila smjena Ivana Mravaka s mjesta šefa Uprave HEP-a.

"Razgovarali smo o predsjedniku Uprave HEP-a Ivanu Mravaku. Ja sam, naime, bio među onim kolegama koji su zastupali stajalište da bi prije nego što ga smijenimo trebali s njim razgovarati. Kao i Hebrang smatrao sam da prije smjene trebamo čuti i Mravakovu stranu jer mislim da su prošla ona vremena kada su se ljudi razrješavali s dužnosti samo na osnovi napisa u medijima. To je drugi dan učinjeno, odnosno razgovaralo se s Mravakom nakon čega je smijenjen, što smo svi podržali", rekao je Bebić.

Bebić također kaže kako se, kad je napuštao sjednicu, ispričao svima zbog povišenih tonova. No, ispriku od premijerke Kosor nije dobio. "Nisam čuo ispriku s druge strane", kaže Bebić. Ovo navodno nije prvi put da je Bebić ušao u sukob s premijerkom Kosor. Suprotstavio joj se i kad je željela ukinuti gradnju Pelješkog mosta, te je uvijek žestoko branio HDZ-ove šefove javnih firmi, kao i ministra Berislava Rončevića.

Pročitajte više