Luka Karadžić: Znamo koje su tri osobe izdale moga brata

BRAT haškog osumnjičenika Radovana Karadžića, Luka Karadžić, tvrdi kako su tri osobe sudjelovale u izdaji "balkanskog krvnika".

Prema njegovim riječima, jedna od tih osoba je crnogorskoj Agenciji za nacionalnu sigurnost otkrila podatke koji su omogućili uhićenje Radovana Karadžića. "Znamo o kome se radi, ali vam ime ne mogu reći dok se cijela obitelj ne dogovori da to kažemo", kazao je Luka Karadžić, piše Alo!

"Moga brata je izdala sitna duša"

"To je sitna duša koja je za izdaju dobila novac od crnogorske vlasti. Koliko je to točno novca, ne znam, samo znam da je riječ o mnogo manjem iznosu od onog koji su dobili oni iz vlasti koji su uhitili Radovana", tvrdi Luka Karadžić. Misteriozna osoba je navodno Crnogorcima rekla da se Karadžić skriva u Beogradu pod imenom Dragan Dabić.

Jučer je objavljeno i da je Karadžića za novac izdao jedan od njegovih najbližih suradnika koji živi u Crnoj Gori. Tu su informaciju potvrdili i Karadžićev odvjetnik Svetozar Vujačić te crnogorski ministar unutarnjih poslova Ivan Brajlović.

Za informaciju dobio više od šest milijuna eura?

Navodno je za odavanje mjesta skrivanja jednog od najtraženijih ratnih zločinaca osoba iz Crne Gore dobila više od šest milijuna eura. Amerikanci su za informacije koje bi dovele do uhićenja nudili nagradu od pet milijuna dolara, a srpske su vlasti nudile milijun eura.

Pročitajte više