Luka Rijeka- stigla ponuda za zakup prijeporna parkirališta

Na natječaj Luke "Rijeke" za zakup parkirališta Delte, jednog od najvećih riječkih parkirališta s oko 500 mjesta na gotovo 10.000 četvornih metara, prispjela je samo jedna ponuda riječke tvrtke Austrograda.

Iz lučke Uprave danas je priopćeno kako je natječajno povjerenstvo utvrdilo da je ponudu dostavila jedna tvrtka, ali nije navedeno koja. Da je riječ o Austrogradu, Hini je u telefonskom razgovoru potvrdio direktor te riječke tvrtke Slavko Pilepić. Riječka luka raspisala je natječaj s početnom cijenom godišnje zakupnine od tri milijuna kuna, a ugovor o zakupu bi se sklopio na 10 godina. Kako je navedeno u natječaju, plaćanje zakupnine počet će od dana stupanja u posjed nekretnine i dana sklapanja ugovora o zakupu.

Naime, Luka nije u posjedu parkirališta Delte, što je u natječaju bilo i naznačeno. Koncesiju za upravljanje tim parkiralištem gradska je uprava odobrila gradskom poduzeću Rijekaprometu.

Luka je prije nekoliko godina tužila grad Rijeku zbog uzurpiranja posjeda na Delti. Riječki Općinski sud je ove godine presudio u korist gradske uprave te osporio tražbine Luke za izgubljenu dobit.

Luka je, pak, također ove godine, od istog suda dobila vlasnički list za parkiralište na Delti te raspisala natječaj za njegov zakup.

Tvrtka Austrograd izgradila je u Rijeci garažu Zagrad s oko 850 parkirnih mjesta na kojem bi uskoro trebala početi dogradnja stambeno-poslovnog kompleksa. Ista tvrtka preuzela je gradilište propalog projekta Fenixvea gdje gradi garažu s oko 400 parkirnih mjesta.

(Hina) xhšup yvkn

Pročitajte više