Lukas Nola novi umjetnički direktor Zagreb filma

FILMSKI redatelj Lukas Nola novi je umjetnički direktor "Zagreb filma", a na tu ga je dužnost imenovao novi direktor Vinko Brešan.

Nolina je zadaća da u sljedećem razdoblju okupi filmske autore starije, srednje i mlađe generacije na projektu oživljavanja produkcije animiranih filmova u skladu s tradicijom "Zagreb filma", izvijestio je danas "Zagreb film".

Program obuhvaća, kako se napominje, uključivanje autora koji su se već afirmirali u animiranom filmu, ali i drugih autora koji se još nisu okušali u tom mediju.

Važan je dio programa privlačenje mladih autora - debitanata u "Zagreb film" i osiguravanje normalnih tehničkih i financijskih uvjeta za razvoj svih projekata.

Nola će sudjelovati i u razvoju scenarija animiranih filmova i animiranih serijala koji su, po mišljenju šire filmske javnosti, kako se dodaje u priopćenju, najveća boljka današnjih animiranih projekata.

Lukas Nola je redatelj i scenarist igranih filmova "Svaki put kad se rastajemo", "Rusko meso", "Nebo, sateliti" i "Sami", za koje je dobio 12 Zlatnih arena u Puli, tri nagrade "Oktavijan", kao i nagrade u Madridu, Los Angelesu i Manheimu.

Pročitajte više