Lukašenko: Teroristima smo zaplijenili oružje i eksploziv. Obavili smo sjajan posao

Foto: EPA

BJELORUSKI predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je kako su specijalne službe tijekom operacije u gradu Grodnom zaplijenile oružje i eksploziv koji je trebao biti korišten za terorističke napade na dužnosnike i druge osobe.

"Specijalne službe obavile su briljantan posao. Zaplijenjen je cijeli arsenal oružja i eksploziva koji je bio namijenjen za terorističke napade visokog profila na građane i dužnosnike vladinih agencija", kazao je Lukašenko na današnjem sastanku sa sigurnosnim vrhom, prenosi ruska državna novinska agencija Tass

"Moramo biti spremni na sve"

"Dakle, naši momci su obavili dobar posao: u takvoj teškoj situaciji, kada su teroristi koristili granate i oružje, niti jedan operativac Alfa grupe nije ubijen. Dobra operacija, dobar posao", dodao je. Istaknuo je kako je ovaj događaj "još jedna poruka". "Moramo biti spremni za sve događaje", poručio je bjeloruski čelnik. 

Ranije je objavljeno da su agenti bjeloruskog Odbora za državnu sigurnost uhitili naoružanog stranca koji se infiltrirao u zemlju i planirao teroristički napad. Stranac je pružao otpor agentima pucajući iz automatskog oružja i bacajući granate. Odbor za državnu sigurnost još uvijek istražuje incident. 

Pročitajte više