M. Mesić: HNS-ova odluka o mojoj smjeni je nepromišljena

PROČELNIK Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i član zagrebačkog Gradskog poglavarstva Miljenko Mesić rekao je danas da bi Hrvatska narodna stranka pokazala hrabrost i zrelost priznajući da je odluka o njegovom smjenjivanju ishitrena i nepromišljena.

Na konferenciji za novinare uoči sutrašnje skupštinske sjednice na kojoj će se odlučivati o njegovoj smjeni, Miljenko Mesić je ocijenio da bi posljedice za sadašnju situaciju trebali snositi drugi, prvenstveno zbog pokušaja uzurpacije položaja radi pogodovanja i zbog napada na njega kao djelatnika javne uprave tijekom obnašanja službene dužnosti.

Naveo je da je Srećko Ferenčak, njegov kolega po stranačkoj i dužnosti u Poglavarstvu, zatražio da potpiše dokument koji je i spravio, kao mišljenje Zavoda o projektu investitora Zdravka Mamića, u kojem se navodi da su idejna rješenja poslovnog kompleksa prihvatljiva.

"Taj dokument ima mnogo nedostataka i odbio sam ga potpisati", rekao je Mesić, a s tim je, dodaje, Ferenčak bio nezadovoljan.

Mesić je napomenuo i da je Zdravka Mamića prvi puta upoznao na radnom sastanku kojeg je, desetak dana prije verbalnog i fizičkog sukoba s njim, sazvala zagrebačka gradonačelnica, a na kojem se raspravljalo o prevelikim gabaritima predloženog projekta. Tada je, kaže, želio da ga izuzmu iz postupka, no kad se to nije desilo, zatražio je detaljniji prikaz projekta na koji su, nakon analize, urbanisti, kako tvrdi, dali negativno mišljenje.

Miljenko Mesić je također izvijestio da je do danas o svemu tome želio izvijestiti predsjednicu HNS-a Vesnu Pusić, ali da su svi konstruktivni pokušaji dijaloga s rukovodstvom stranke završili neuspjehom. Naveo je da mu je glasnogovornik HNS-a Boris Blažeković zabranio pristup predsjednici stranke, pa i održavanje današnje konferencije za novinare uz obrazloženje da se nema pravo izjašnjavati u ime stranke i da ga V. Pusić, koja ga je postavila na dužnost, ima pravo i opozvati.

Pročitajte više