Macaulay Culkin svjedočio u korist Michaela Jacksona

BIVŠA dječja filmska zvijezda Macaulay Culkin (24), poznat po ulozi u serijalu "Sam u kući", pojavio se u srijedu na sudu u Santa Mariji u Kaliforniji, gdje je demantirao da ga je Michael Jackson seksualno zlostavljao ili uznemiravao dok je bio dječak.

Culkin je svjedočeći rekao da su optužbe protiv Jacksona, kojem se sudi za seksualno zlostavljanje dječaka, "apsolutno smiješne".

"Nikad nisam vidio da je radio s bilo kime nešto nepristojno", rekao je Culkin koji je tijekom 1990-tih često posjećivao Jacksonov ranč Neverland.

Culkinovo svjedočenje dio je nastojanja obrane da pobije navode tužiteljstva kako je Jackson imao običaj pripremati mlade dječake za zavođenje. On je osporio ranija svjedočenja dvoje uposlenika na Jacksonovom ranču Neverland koji su ustvrdili da su vidjeli kako ga je Jackson seksualno uznemiravao dodirujući ga početkom 1990-tih dok je posjećivao ranč.

Jackson je optužen da je 2003. seksualno zlostavljao tada 13-godišnjeg dječaka, davao mu alkoholna pića i planirao njega i njegovu obitelj držati kao zatočenike na ranču.

Jackson (46) je izjavio da se ne osjeća krivim po svim točkama optužnice za koje bi, ako bi bio osuđen, mogao dobiti više od 20 godina zatvora.

Svjedočeći Culkin je rekao da je spavao u Jacksonovom krevetu više puta u dobi kada je imao između 9 i 14 godina, ali da se ništa seksualne naravi nije dogodilo između njih dvojice.

Na pitanje glavnog odvjetnika obrane Toma Mesereaua, rekao je da ga Michael Jackson nikada nije seksualno zlostavljao niti prisiljavao na bilo što.

Culkin je vrlo opušteno ispričao da je imao 9 ili 10 godina kada je prvi puta došao u Neverland, "bliskom prijatelju u ležerno okruženje" i precizirao da i dalje redovno telefonski razgovara s pjevačem.

Na pitanje odvjetnika "Da li vas je milovao?", odgovorio je: "Apsolutno ne".

"Neki svjedoci optužbe su izjavili suprotno", nastavio je Mesereau. "To je apsolutno smiješno", odvratio je Culkin.

Culkin, rođen 1980., je rekao da se sprijateljio s Jacksonom početkom 1990-tih, nakon što je postao dječja filmska zvijezda glumeći u filmovima "Sam u kući" i nekoliko drugih.

Prema njegovim riječima, njih su se dvojica sprijateljili jer su obojica iskusili probleme slave u ranoj dobi.

Pročitajte više