MacBook Air - dobrodošao u Hrvatsku!

APPLE je započeo 15. siječnja. 2008. godine, predstavivši MacBook Air na Macworldu, sa revolucijom u svijetu informatike što je, u pozitivnom smislu, pogodilo cijeli svijet. Napokon, računalo za kojim mnogu uzdišu, MacBook Air, stiglo je u Hrvatsku.

Danas održana konferencija za novinare pod nazivom "Nešto je u zraku" u organizaciji Apple IMC Hrvatska koja se održala u prostorima Hypo Expo Centra pružila je gostima da sami pregledaju novi proizvod, MacBook Air. Nakon predstavljanja financijskih rezultata Applea, koji su impresivni, te kratkog predstavljanja novog operativnog sustava Leopard o kojemu smo već pisali, te o Time Capsule uređaju koji služi za backup svih vaši podataka dogodila se već poznata scena Stevea Jobsa.

MacBook Air pokreće 1,6 ili 1,8 Intel Core 2 Duo procesor i standardno uključuje 2GB memorije, 80GB 1,8-inčni tvrdi disk te najnoviju 802.11n Wi-Fi tehnologiju, a baterija traje do 5 sati sa uključenim Wi-Fi-em.

Prve isporuke očekuju se u sljedećih desetak dana, a narudžbe se već zaprimaju po cijeni od 12.100 kuna + PDV što iznosi 14.779 kuna. Također, postoji opcija zamjene standardnog tvrdog diska kapaciteta 80GB sa SSD diskom kapaciteta 64GB što će vas dodatno koštati još oko 1.000 dolara.

Vedran Mulović
Foto: GFI

Pročitajte više