MacBook Air vodi bitku s temperaturom

POPULARAN prijenosnik MacBook Air već neko vrijeme uveseljava svoje nove vlasnike, međutim nedavno su na Apple forumu ti isti vlasnici počeli zamjećivati probleme sa svojim prijenosnicima, naime, riječ je o pregrijavanju prijenosnika.

Problem se skrivao u ventilatoru koji, pri zahtjevnijim operacijama kada je temperatura znatnije porasla, nije mogao dobro obavljati svoj posao te su se prijenosnici na nekoliko trenutaka ugasili sami od sebe. Taj problem događao se najčešće prilikom pregledavanja video materijala kada je procesor aktivniji te bi, najčešće, tada jedna jezgra prestala raditi dok bi druga bila na 100 posto.

U ponedjeljak je vrlo ažuran Apple "riješio" taj problem izdavši zakrpu "SMC Update 1.0." koja je bolje i preciznije određivala brzinu vrtnje ventilatora. Nažalost, veselje je potrajalo kratko, jer problem, kako pišu vlasnici MacBook Aira na forumu, nije otklonjen već je sve ostalo kao i prije.

Svako računalo ima problema, većih ili manjih, ali ono što je bitno je to koliko vremena treba proći od prijave problema do njegovog rješavanja, to čini vlasnike Mac-a drugačijima, jer se njihovi problemi rješavaju, skoro trenutno.

Najtanji laptop na svijetu još uvijek nije stigao na hrvatsko tržište, iako je bio najavljivan njegov dolazak za kraj veljače ili početak ožujka. Kako saznajemo iz iStylea i Felixa MacBook Air očekuje se svakog četvrtka, a trenutne narudžbe nisu pohvalne, moguće iz razloga što je isti puno povoljniji na tržištu koje nije toliko udaljeno od nas.

V.M.

Pročitajte više