Maček: SDP-ovci su lagali ljude cijelo vrijeme!

GLASNOGOVORNIK HDZ-a Ratko Maček kratko je za Index prokomentirao iznenadnu promjenu u SDP-u: umjesto Jurčića premijerski kandidat bit će Zoran Milanović.

"Lagali su ljude cijelo vrijeme! Ovo je samo dokaz tome! Tužno!", rekao nam je Maček.

"Riječ je o potpunoj dezorijentiranosti SDP-a i pokazuju da im se apsolutno ne može vjerovati. Kako vjerovati Milanoviću koji je do prije pet dana tvrdio da je Jurčić taj čovjek. Zamislite što bi se tek moglo dogoditi kada bi neke neoprezne stranke ušle u koaliciju sa SDP-om nakon što smo vidjeli kako SDP mijenja svoje odluke." - dodaje HDZ-ov glasnogovornik.

"Mi smo izborni pobjednici i razgovarat ćemo sa svim stranka osim sa SDP-om." - odgovorio je Maček na pitanje o političkim konzekvencama SDP-ova poteza.

Na pitanje što misli kakav bi bio rezultat na izborima da je Milanović od početka bio premijerski kandidat, Maček je odgovorio: "Postigli bi isti rezultat: izgubili bi!"

A na upit hoće li Milanović kao kandidat lakše pridobiti moguće koalicijske partnere nego Jurčić, glasnogovornik HDZ-a kaže: "Koalicijski partneri su njihov problem, ali njihova koalicija neće se dogoditi bez obzira na to".

A.H.
Foto: Index

Pročitajte više